I Combined Historical Croatian Photos With The Places Where They Were Taken Of. Zagreb is very inspiring and photogenic city and I decided to join past and present memories. I hope that these pictures will arouse desire for visiting my wonderful city Zagreb.
Njegove fotografije Zagreba postale su pravi hit na društvenim mrežama i internetu. Trebale su biti samo kratki predah, a prerasle su u projekt koji je nazvao Zagreb - nekad i sad.
Ognjen, zajedno sa svojom djevojkom Draganom Momčilović, publici redovito nudi nove videouratke koristeći razne tehnike videomontaže, od stop motiona pa sve do animacije. Kao potpuni amateri započeli su s tim hobijem kako bi se odmaknuli od svakidašnjice i u slobodno vrijeme radili nešto kreativno što ih zabavlja i veseli.
Kako se uz pomoć fotografije, kamere i malo mašte vratiti u zagrebačku prošlost, na stari Zrinjevac ili u Tomićevu dok još nije bilo uspinjače zna Ognjen Ivanović, inicijator projekta 'Zagreb – nekad i sad'.
Reakcije na njegov rad nisu došle samo iz Hrvatske već i izvana, a portal Bored Panda osvrnuo se na njegov rad pa je Ognjen ovako odradio i odličnu promociju Hrvatske
Ako dosad niste vidjeli ove fotke onda ziher nemate Facebook i ne čitate novine jer ‘Nekad i sad’ posljednjih tjedana nemoguće je ne primijetiti u vlastitom news feedu. Fotke gradova, njihovih starih i novih dijelova (ili obrnuto!) zabavljaju nas iz dana u dan i, za razliku od većine instant materijala koji se objavljuje na društvenim mrežama, plijene pažnju.
Ognjen Ivanović fotografira hrvatske gradove, uglavnom Zagreb, na malo drugačiji način. Stare fotografije određenih lokacija kombinira sa sadašnjim trenutkom putujući kroz vrijeme u jednom kadru.
Kreativni Zagrepčanin kroz fotografiju otputovao u prošlost!
Serijom fotografija Ognjena Ivanovića prošlost i sadašnjost Zagreba objedinjena je na vrlo zanimljiv način
‘Zagreb – Then and Now’ is a series of photos which fuses old with new as some of the cities popular landmarks are photographed together with photos from yesteryear.
Ako nas je Facebook ičemu naučio, onda je to koliko nas jedna fotografija, u samo nekoliko minuta, može povezati, čak i s nepoznatim ljudima, kao i koliko emocija, sjećanja i reakcija pobuđuje.
...fotografije koje prenose pozitivne vibracije i iza kojih se krije malo drugačija priča o prestonici Hrvatske...
Zanimljiv projekt: "Zagreb – nekad i sad"
Zanimljiva kombinacija starih i novih fotografija: Zagreb – nekada i sada
Zagreb - Nekad i sad: Pogledajte spoj sjećanja i moderne metropole
Do sada je u videu iskoristio više od 1300 fotografija iz nekih prošlih vremena kojima je pridružio identične lokacije u sadašnjem trenutku.
Pogledajte fenomenalan video u kome je jedan kreativni Zagrepčanin spojio prošlost i sadašnjost svog grada. Ognjen Ivanović napominje kako je na izradi videa uz Draganu Momčilović, 'najlepšu polovinu Dobrih ideja', radio i 'naš prijatelj Josip Šušnjar', čovek koji je s Ivanovićem obilazio i snimao sve lokacije za video.
Fantastičnim videom spojio je prošlost i sadašnjost Zagreba...Ognjen Ivanović već godinama crpi inspiraciju iz grada u kojem je rođen i u kojem je odrastao. U najnovijem je projektu spojio crno-bijelu prošlost u sadašnjost u boji.
Svaki video koji su Ognjen i Dragana napravili koštao je punih nula kuna. Kad su počeli s tim, snimali su običnom kamerom na mobitelu i montirali na starom računalu. To potvrđuje da je za hobi i kreativnost potrebna dobra volja i vrijeme, a ne debeli novčanik.
Snmio je video sa scenama Zagreba, te u 3.43 minute ponovno evocirao i grad kakav je nekad bio, te inventivnim slaganjem starih fotografija na pokretne slike iz sadašnjosti prikazao staro kao da ulazi, ušetava i stapa se s onim što vidimo danas, u koloru.
Domaći Youtuber napravio genijalnu usporedbu fotki Zagreba...
Već smo imali prilike vidjeti fotografije koje spajaju povijesne lokacije s novim okružjima u Zagrebu, a ovog ih je puta autor Ognjen Ivanović odlučio spojiti u originalan video.
FANTASTIČNO: Nevjerojatnim videom spojio prošlost i sadašnjost Zagreba
Zagreb’s Past & Present Connected in Cool Video
Pogledajte Zagreb kakav još niste vidjeli!
Pomaknuti đir
Fotografije
Pogled na Zagreb iz jedne nesvakidašnje perspektive...
#ZGif
Pokretne razglednice
Serijal animacija grada Zagreba...
Prijatelji dobrih ideja
Kolaž
Jedanaest ljudi gradilo je Brand New Christmas Song svojom kreativnošću, ljubavi i dobrom energijom.