Zagreb Nekad i Sad

Projekt "Zagreb Nekad i sad" pokrenuo sam kao predah od rada na audio/video materijalu za naš YouTube kanal „Dobre ideje“. Nakon prve objave fotografije „Nekad i sad“ reakcija ljudi bila je više nego fantastična, slike su se počele dijeliti na sve strane po svim društvenim mrežama, komentari podrške i pohvale te na tisuće lajkova kako ne bi bio poticaj da si dam truda i nastavim dalje sa slikanjem Zagreba. Paralelno sa slikanjem pripremao sam video „Zagreb Nekad i sad“.
I Combined Historical Croatian Photos With The Places Where They Were Taken Of. Zagreb is very inspiring and photogenic city and I decided to join past and present memories. I hope that these pictures will arouse desire for visiting my wonderful city Zagreb.
Njegove fotografije Zagreba postale su pravi hit na društvenim mrežama i internetu. Trebale su biti samo kratki predah, a prerasle su u projekt koji je nazvao Zagreb - nekad i sad.
Ognjen, zajedno sa svojom djevojkom Draganom Momčilović, publici redovito nudi nove videouratke koristeći razne tehnike videomontaže, od stop motiona pa sve do animacije. Kao potpuni amateri započeli su s tim hobijem kako bi se odmaknuli od svakidašnjice i u slobodno vrijeme radili nešto kreativno što ih zabavlja i veseli.
Kako se uz pomoć fotografije, kamere i malo mašte vratiti u zagrebačku prošlost, na stari Zrinjevac ili u Tomićevu dok još nije bilo uspinjače zna Ognjen Ivanović, inicijator projekta 'Zagreb – nekad i sad'.
Reakcije na njegov rad nisu došle samo iz Hrvatske već i izvana, a portal Bored Panda osvrnuo se na njegov rad pa je Ognjen ovako odradio i odličnu promociju Hrvatske
Ako dosad niste vidjeli ove fotke onda ziher nemate Facebook i ne čitate novine jer ‘Nekad i sad’ posljednjih tjedana nemoguće je ne primijetiti u vlastitom news feedu. Fotke gradova, njihovih starih i novih dijelova (ili obrnuto!) zabavljaju nas iz dana u dan i, za razliku od većine instant materijala koji se objavljuje na društvenim mrežama, plijene pažnju.
Ognjen Ivanović fotografira hrvatske gradove, uglavnom Zagreb, na malo drugačiji način. Stare fotografije određenih lokacija kombinira sa sadašnjim trenutkom putujući kroz vrijeme u jednom kadru.
Kreativni Zagrepčanin kroz fotografiju otputovao u prošlost!
Serijom fotografija Ognjena Ivanovića prošlost i sadašnjost Zagreba objedinjena je na vrlo zanimljiv način
‘Zagreb – Then and Now’ is a series of photos which fuses old with new as some of the cities popular landmarks are photographed together with photos from yesteryear.
Ako nas je Facebook ičemu naučio, onda je to koliko nas jedna fotografija, u samo nekoliko minuta, može povezati, čak i s nepoznatim ljudima, kao i koliko emocija, sjećanja i reakcija pobuđuje.
...fotografije koje prenose pozitivne vibracije i iza kojih se krije malo drugačija priča o prestonici Hrvatske...
Zanimljiv projekt: "Zagreb – nekad i sad"
Zanimljiva kombinacija starih i novih fotografija: Zagreb – nekada i sada
Zagreb - Nekad i sad: Pogledajte spoj sjećanja i moderne metropole
Zagreb Nekad i Sad
Video verzija foto projekta
Uz pomoć Dragane i Josipa uspio sam snimiti ovaj video i veliko im hvala!
Pomaknuti đir po Zagrebu
Fotografije
Pogled na Zagreb iz jedne nesvakidašnje perspektive...