Stop Motion Video "Zagreb Nekad i Sad"
Prvobitna ideja bila mi je fotkati Zagreb onako iz gušta kako bi napravio predah od rada na YouTubeu. Nisam tražio nikakvo savršenstvo već nešto što će isti tren biti gotovo, bez ikakvih intervencija u editing programima. Sekunda posla, za razliku od montaže videa na kojoj provedem tjedan dana za samo minutu-dvije clipa. Eto nažalost ništa od predaha. Uz pomoć Dragane i Josipa uspio sam snimiti ovaj video i veliko im hvala ;) Više od 1300 slika je korišteno u videu...
Do sada je u videu iskoristio više od 1300 fotografija iz nekih prošlih vremena kojima je pridružio identične lokacije u sadašnjem trenutku.
Pogledajte fenomenalan video u kome je jedan kreativni Zagrepčanin spojio prošlost i sadašnjost svog grada. Ognjen Ivanović napominje kako je na izradi videa uz Draganu Momčilović, 'najlepšu polovinu Dobrih ideja', radio i 'naš prijatelj Josip Šušnjar', čovek koji je s Ivanovićem obilazio i snimao sve lokacije za video.
Fantastičnim videom spojio je prošlost i sadašnjost Zagreba...Ognjen Ivanović već godinama crpi inspiraciju iz grada u kojem je rođen i u kojem je odrastao. U najnovijem je projektu spojio crno-bijelu prošlost u sadašnjost u boji.
Svaki video koji su Ognjen i Dragana napravili koštao je punih nula kuna. Kad su počeli s tim, snimali su običnom kamerom na mobitelu i montirali na starom računalu. To potvrđuje da je za hobi i kreativnost potrebna dobra volja i vrijeme, a ne debeli novčanik.
Snmio je video sa scenama Zagreba, te u 3.43 minute ponovno evocirao i grad kakav je nekad bio, te inventivnim slaganjem starih fotografija na pokretne slike iz sadašnjosti prikazao staro kao da ulazi, ušetava i stapa se s onim što vidimo danas, u koloru.
Domaći Youtuber napravio genijalnu usporedbu fotki Zagreba...
Već smo imali prilike vidjeti fotografije koje spajaju povijesne lokacije s novim okružjima u Zagrebu, a ovog ih je puta autor Ognjen Ivanović odlučio spojiti u originalan video.
FANTASTIČNO: Nevjerojatnim videom spojio prošlost i sadašnjost Zagreba
Zagreb’s Past & Present Connected in Cool Video
Pogledajte Zagreb kakav još niste vidjeli!
Izložba fotografija "Nekad i Sad"
Art Clubbing – Pepermint
Nakon emitiranja zadnje epizode popularne serije ‘Crno-bijeli svijet’, filmska ekipa proslavila je u zagrebačkome klubu Pepermint. Službeni dio programa počeo je izložbom fotografija "Zagreb Nekad i Sad".
CroMinute Požega
Hrvatski Festival Jednominutnih Filmova
"Zagreb Nekad i Sad" dobio je nagradu sponzora za najbolji hrvatski jednominutni film.
Ton, klapa, akcija!
Glazbeni video
Mario Rašić Balkan ZOO Ensemble
ft. Edo Maajka